Otvoren konkurs za projekte Slovaka u dijaspori

22. oktobar 2014
Kancelarija za Slovake u inostranstvu iz Bratislave objavila je konkurs za podnošenje projekata za 2015. godinu.

Donacija je namenjena Slovacima u dijaspori i njihovim organizacijama koje se bave delatnošću iz oblasti obrazovanja, nauke i istraživanja,kulture, informisanja i medija. Za ovaj konkurs Slovačka republika izdvojila je 819.916,- evra.

Kako se navodi na web stranici Kancelarije za Slovake u inostranstvu, glavni cilj ove donacije je podrška aktivnosti koje doprinose očuvanju narodnog i kulturnog identiteta inostranih Slovaka, podrška njihovih institucija kao i odnosa između Slovačke republike i Slovaka u dijaspori.

Projekti se predaju do 30. novembra 2014. godine.

Dalje informacije možete dobiti na web stranici www.uszz.sk

 

Komentari

Post new comment

Sadrzaj ovog polja je privatan i nece biti javno objavljen.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka je u petak 18. januara 2019. godine svečanim programom obeležio desetu godišnjicu rada.
Predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori Jan Varšo je u petak 18. januara posetio našeg istaknutog likovnog umetnika u njegovom ateljeu i tom prilikom mu predao Spomen medalju KSD.
U petak, 18. januara, otpočela je tradicionalna zimska književna manifestacija Zima sa knjigom u Selenči.
Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka održaće svečanost povodom proslave 10. godišnjice rada Zavoda, danas 18. januara 2019. godine u 13.00 h u prostorijama Zavoda u Novom Sadu.
Izašao je broj 11 - 12/2018 Mesečnika za književnost i kulturu "Novi život".
V priestoroch Domu slovenskej kultúry v Békešskej Čabe v októbri a novembri lanského roka svoju šiestu samostatnú výstavu fotografií pod názvom Masky z benátskej lagúny mal Ján Hlaváč.
U nedelju 23. decembra 2018. je u Galeriji Zuzka Medveđova u Bačkom Petrovcu otvorena izložba Geometrijska apstrakcija u likovnoj umetnosti vojvođanskih Slovaka.
Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka priredio je božićno veče za decu i time je podsetio na važnost i lepotu Božića.
U Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine su danas dodeljene nagrade najuspešnijim autorima na konkursu časopisa za decu “Zornjička” i časopisa za književnosti i kulturu “Novi život”.
Ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslav Lajčak dodelio je Ani Tomanovoj Makanovoj, Slovakinji iz Srbije Zlatnu plaketu.