Otvoren konkurs za projekte Slovaka u dijaspori

22. oktobar 2014
Kancelarija za Slovake u inostranstvu iz Bratislave objavila je konkurs za podnošenje projekata za 2015. godinu.

Donacija je namenjena Slovacima u dijaspori i njihovim organizacijama koje se bave delatnošću iz oblasti obrazovanja, nauke i istraživanja,kulture, informisanja i medija. Za ovaj konkurs Slovačka republika izdvojila je 819.916,- evra.

Kako se navodi na web stranici Kancelarije za Slovake u inostranstvu, glavni cilj ove donacije je podrška aktivnosti koje doprinose očuvanju narodnog i kulturnog identiteta inostranih Slovaka, podrška njihovih institucija kao i odnosa između Slovačke republike i Slovaka u dijaspori.

Projekti se predaju do 30. novembra 2014. godine.

Dalje informacije možete dobiti na web stranici www.uszz.sk

 

Komentari

Post new comment

Sadrzaj ovog polja je privatan i nece biti javno objavljen.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
U petak 16. novembra 2018.godine u poseti Zavodu za kulturu vojvođanskih Slovaka bio je Ženski hor "Belius" iz mesta Očova u R Slovačkoj.
Na 25. sajmu knjiga Biblioteka u Bratislavi 11.novembra 2018. god. promovisana su nova izdanja prevoda zbirki pesama srpskih autora u izdanju Društva slovačkih književnika.
Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka organizovao je samostalnu izložbu umetničkog stvaralaštva Vere Fajndović-Suđi povodom njenog životnog jubileja.
U zgradi Arhiva Vojvodine u ponedeljak 5. novembra 2018. god. svečano je otvorena izložba slika Miloslava Dvoraka pod nazivom Moj svet slika.
U petak 2. novembra 2018. godine svečano je završena pozorišna smotra 49. "Pozorišne lovorike".
Svoj životni put u 73. godini napustila je Jarmila Struhar, predsednica Mesnog odbora Matice slovačke u Novom Sadu.
U drugom poluvremenu pozorišne smotre videli smo tri predstave iz Kovačice i Padine.
U Staroj Pazovi je u petak 26. oktobra 2018. god. počela 49. smotra "Pozorišne lovorike".
13. Stalna konferencija "Slovačka republika i Slovaci iz dijaspore" održana je 26. i 27. oktobra 2018. godine u Bratislavi.
Zavod za kulturu vojv. Slovaka posetila je fotografkinja Andrea Kalinova iz Bratislave u petak 26. oktobra 2018. godine.