Otvoren konkurs za projekte Slovaka u dijaspori

22. oktobar 2014
Kancelarija za Slovake u inostranstvu iz Bratislave objavila je konkurs za podnošenje projekata za 2015. godinu.

Donacija je namenjena Slovacima u dijaspori i njihovim organizacijama koje se bave delatnošću iz oblasti obrazovanja, nauke i istraživanja,kulture, informisanja i medija. Za ovaj konkurs Slovačka republika izdvojila je 819.916,- evra.

Kako se navodi na web stranici Kancelarije za Slovake u inostranstvu, glavni cilj ove donacije je podrška aktivnosti koje doprinose očuvanju narodnog i kulturnog identiteta inostranih Slovaka, podrška njihovih institucija kao i odnosa između Slovačke republike i Slovaka u dijaspori.

Projekti se predaju do 30. novembra 2014. godine.

Dalje informacije možete dobiti na web stranici www.uszz.sk

 

Komentari

Post new comment

Sadrzaj ovog polja je privatan i nece biti javno objavljen.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
MOMS Petrovac i Zavod za kulturu vojvođanskih Slovakaorganizovao je veče u čast 80. rođendanu istaknute spisateljice Vjere Benkove.
Pokrajinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” održana od 12. do 14. aprila u Sečnju je bile obeležena obeležavanjem pedesetogodišnjeg jubileja.
Od 12. do 14. aprila je u Staojj Pazovi održana međunarodna konferencija “Uskršnje tradicije staropazovačkih Slovaka – Panjičke”.
Seminar za podršku pozorišne umetnosti u okviru Programa stručnog usavršavanja i obrazovanja u oblasti kulture i umetnosti održan je 13. aprila 2019. godine u klubu Pozorišta “VHV”.
Festival pozorišnh inscenaija autora sa “Donje zemlje” “ĐIDA”, koji je održan od 29. marta do 7. aprila u Pivnicama, dostojanstveno je proslavio svoju dvadesetpetogodišnju egzistenciju.
Slovački izdavački centar i časopis Novi život pozivaju zainteresovane da pošalju referate na 63. Književno savetovanje, koje će biti održano 04. maja 2019. u Bačkom Petrovcu.
Iz štampe je izašao prvi dvobroj 71. godišta našeg časopisa za književnost i kulturu NOVI ŽIVOT.
U petak 29. marta je u Pivnicama počeo 25. festival pozorišnih inscenacija autora sa “Donje zemlje”, koji se već odavno upisao u istoriju kulture vojvođanskih Slovaka.
U galeriji “Zuzka Medveđova” u Bačkom Petrovcu će biti od 30. marta do 12. maja otvorena samostalna izložba akademskog slikara Pavela Popa.
Kisačko amatersko pozorište KC “Kisač” je u subotu 30. marta izvelo premijeru pozorišne predstave “U džavnom interesu”.